Lezing Bonifatiuskapel

Op 20 mei jongstleden vond er weer een lezing plaats van Stichting Oud Dockum. Ditmaal vond de lezing plaats in de Bonifatiuskapel aan de Bronlaan. Historicus Lammert de Hoop en architect Broor Adema vertelden -elk vanuit hun eigen vakgebied- oude en nieuwe verhalen over het ontstaan van de Bonifatiuskapel, het “Dockumer icoon”, de zaligverklaarde pater Titus Brandsma, een groot voorstander van bedevaarten naar Dokkum, de katholieke processies door het centrum van Dokkum enzovoort.

Het mooie was dat een groot deel van de aanwezige belangstellenden ook nog eigen herinneringen naar voren brachten. Zo kwamen we te weten dat ook de katholieken er gewoon bij hoorden en veel bekijks trokken met hun bijzondere processies van en naar de Bonifatiuskapel. Zoals een van de aanwezigen zei: “We vonden ’t mooi! Dan hadden wij as gereformeerden oek ’s wat byzonders om naar te kieken”! Een mooi blijk van tolerant Dokkum.

Binnenkort meer nieuws over de volgende lezing of activiteit van ons, houdt u daarvoor ook weer de website of ons Twitteraccount in de gaten.