Filmavond verzorgd door Dikkie Haarsma

Op woensdag 17 februari vond een veertigtal donateurs van Stichting Oud Dockum hun weg naar de Doopsgezinde/Remonstrantse kerk aan de Legeweg. Ditmaal werd de avond verzorgd door de heer Dikkie Haarsma; hij vertoonde veel Dokkumer filmmateriaal uit de beginjaren 90.

Is het normaal gesproken vrij rustig in de zaal, deze avond ging dat anders! Regelmatig klonk gepraat en geroep als er weer een ‘bekende Dokkumer’ in beeld verscheen. Er was ruimte voor herkenning, herinnering en hilariteit. De meeste decibellen vlogen omhoog toen een (beginnende?) biljarter een scheur van formaat in het groene biljartlaken wist te maken.

Er kwamen veel onderwerpen voorbij: de sloop van het openluchtzwembad, het oude tracé van het Dockumer Lokaeltsje, de grote kermis op de Markt, de Bloemetjesmarkt, de bouw van (toenmalige) nieuwbouwwijk Weeshuislanden en de opening van het befaamde snookercentrum. Ook Fanfare Oranje Dokkum kwam in beeld met een straatoptreden, evenals de gymnastiekclub met een show op de Markt.

In de pauze werd iedereen verzocht zich nog niet naar de koffiekamer te spoeden. Al snel bleek waarom: Dikkie Haarsma sprong achter de aanwezige piano en gaf een impromptu optreden. De mobieltjes kwamen tevoorschijn om nu de heer Haarsma eens te filmen!

We kijken terug op een prachtige avond met veel geluid en gezelligheid die gewaardeerd werd door de bezoekers.