In Memoriam Broor Adema

In Memoriam Broor Adema

Op vrijdag 4 juni 2016 is tot ons verdriet onze oprichter en architect Broor Adema overleden.
Broor was vanaf de start van Stichting Oud Dockum een zeer toegewijd bestuurslid met een enorme kennis van Dokkum en architectuur in het algemeen. Deze grote kennis deelde hij graag. Overal in Dokkum en (veel) verder liggen zijn voetstappen, panden en restauratieprojecten als dankbare herinneringen aan een bevlogen man met een grote liefde voor gebouwen en hun historie.
Een bruggenbouwer, dat was Broor ten voeten uit. Tijdens vergaderingen en bijeenkomsten met moeilijke onderwerpen luisterde hij altijd goed naar de diverse partijen, en gaf dan zijn weldoordachte eigen mening. Een onvertogen woord hoorden we nooit van hem.
Een mild mens met een zuivere blik, een man die immer de verbinding zocht en ook altijd vond. Creatief in zijn zoektocht naar de beste oplossing, voor alle partijen. Integer, warm, inspirerend, geduldig, maatschappelijk betrokken en een markante persoonlijkheid.
We gaan Broor’s kundige inbreng en zijn persoon enorm missen…..maar we gaan door met ons werk voor Stichting Oud Dockum. Ook als een klein eerbetoon aan deze bijzondere collega en vriend.
Broor, bedankt voor alles en voor wie je was.

 

‘Bruggenbouwer was je bij uitstek
Toekomst geworteld in verleden je passie
Zorg had je voor alles wat je lief was
Geloof, hoop en liefde is wat je ons gaf
Een bijzonder mens is niet meer’
(citaat familie Adema)