Ludieke vooraankondiging OMD Dokkum

Op vrijdag 31 augustus was de traditionele ludieke vooraankondigingsactie voor de Open Monumentendag in Dokkum. Dit jaar was pastor Paul Verheijen bereid om mee te werken. Bij de Bonifatiusbron ontmoette hij Heidi, een heidense dame uit vervlogen tijden. Heidi had schoon genoeg van alle afgoden en wilde graag non worden. De pastor doopte de vrouw natuurlijk terstond! 

De Open MonumentenDag in Dokkum vindt plaats op zaterdag 8 september (tijdens de Admiraliteitsdagen) en duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Het lokale thema is dit jaar ‘Bonifatius, reiziger in Europa’. Deze dag wordt georganiseerd door Stichting Oud Dockum, Museum Dokkum en de gemeente Dongeradeel.

U kunt de Bonifatiuskapel bezoeken waar allerlei activiteiten plaatsvinden. Zo zal striptekenaar Skelte Braaksma aanwezig zijn om zijn werk te demonstreren. Hij maakte voor het museum al eens een stripboek over Bonifatius. In de zuidelijke stiltekapel is een kleine maar fijne expositie te bekijken over de reizen en internationale betekenis van de bisschop. In de kapel is verder nog de korte film ‘Pelgrimeren in Friesland’ te zien. De film zal doorlopend vertoond worden en duurt circa 15 minuten. Ook het Bonifatius Museum (onderdeel van Museum Dokkum) is open voor publiek. Het is gevestigd in een voormalig pakhuis, mogelijk van de Admiraliteit geweest in het verleden. De laatstgenoemde locatie is deze dag gratis toegankelijk. Ook de twee bijzondere kerken in het centrum zijn deze dag vanzelfsprekend open voor bezichtiging. U bent van harte welkom!

Ludieke vooraankondiging Open Monumentendag Dokkum

Ludieke vooraankondiging Open Monumentendag Dokkum

Heid smallish OMD 2018 heidi 5